A tartalomból:

Jelen kötetre – melyet az ELTE „Reszocializáció és kultúrák párbeszéde az új vallásos mozgalmakban” nevű kutatóműhelye állított össze – a vallásos mozgalmak és az oktatás kapcsolatának multidiszciplináris megközelítése jellemző.

A tanulmányok többek között bemutatják az Egyiptomi Halottaskönyv életvezetési tanácsait, az esszénusok szabályzatait, a családi életre és az oktatásra vonatkozó krisnás és regnumi alternatívákat, a kisegyházak és népszokások életvezetésre történő hatását, a Bokor közösség nagycsaládos modelljét, a harcművészet és a pedagógia közös értékeit, valamint az Opus Deit, a Golgota Keresztény Gyülekezetet, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát, a Jehova tanúit, az Agykontroll mozgalmat. A befejezés egy interjú a berlini Konfliktusos Csoportokkal Foglalkozó Tanácsadó Központ munkatársaival az ottani tapasztalatokról.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Vallásos mozgalmak nézetei a családi életről és az oktatásról

Hasonló kiadványok