A tartalomból:

Az  új évezred gyors társadalmi és gazdasági változásai, valamint a globális munkaerőpiac kialakulása jelentős változásokat hoztak az oktatás, így a felnőttképzés és a felsőoktatás világában. A formális iskolai rendszerű képzések mellett, előtérbe kerültek azok a nem formális, gyakran a munkahelyi környezetben megvalósuló felnőttképzésformák, amelyek alapját képezik a tudásmenedzsmenten alapuló tanulószervezetek szélesebb körben történő  kialakulásának. A felnőttképzési  kutatások fontosságát mutatja, hogy az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolában immár egyre több hallgatóval működik az Andragógiai Program, amelynek  célja,  hogy olyan fiata  andragógus  kutatókat  képezzen, akiknek munkássága hozzájárul ahhoz, hogy tudományosan megalapozottabbá váljon a felnőttképzés elmélete és gyakorlata. A felnőttek tanulásának és képzésének meghatározó trendjei: változások  és  fejlesztések a felnőttképzésben és a felsőoktatásban c. kötet a  2016.  évi  doktoranduszok számára kiírt doktori iskolai pályázati felhívásra  elkészült  pályaművekből válogat. A tanulmányok a szakképzésre és a felsőoktatásra fókuszálva tematikai sokszínűséggel reagálnak a felnőttképzés aktuális kihívásaira, egyes szerzők elméleti, mások  gyakorlati  megközelítéssel  elemzik a szakpolitikai  változásokat, a nemzetköziesedés egyre fontosabb jelenségeit, a felnőtt tanulás módszertani kérdéseit.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Kereszty Orsolya – Kovács Zsuzsa – Kraiciné Szokoly Mária (szerk.): A felnőttek tanulásának és képzésének meghatározó trendjei

Hasonló kiadványok