A tartalomból:

Az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszéke és a DiAGram Funkcionális Nyelvészeti Műhely konferenciát tartott. A magyar mondat és kontextuális környezete (Új nézőpontok a magyar nyelv leírásában 8.) címmel 2020. november 19–20-án az ELTE-n. A konferencia egyrészt a Mai Magyar Nyelvi Tanszék hosszú évek óta tematikusan a friss kutatási eredményeket bemutató konferenciái sorába illeszkedett. Másrészt – ezzel szoros összefüggésben – a DiAGram most zajló NKFIH-pályázatának egyik eseménye volt: A magyar
nyelv igei konstrukciói. Használatalapú konstrukciós nyelvtani kutatás” című pályázat (NKFIH 129040) részeként és annak  támogatásával. A konferencia a COVID19-járvány miatt bevezetett korlátozásoknak megfelelően online valósult meg, 24 prezentációval, Kugler Nóra plenáris előadásával, e formában is élénk és termékeny diskurzust eredményezve.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Tátrai Szilárd – Tolcsvai Nagy Gábor (szerk.): A magyar mondat és kontextuális környezete

Hasonló kiadványok