A tartalomból:

A tanulás és a tanítás módszereivel foglalkozó könyvek méltán népszerűek mindazok körében, akik arra törekednek, hogy minél gördülékenyebben juthassanak hozzá a tudáshoz, vagy minél hatékonyabban segíthessék a tanulás folyamatát. Ez a könyv túl azon, hogy hasznos útmutatóul szolgál a korszerű oktatásinformatikai módszerek felettébb színes és gazdag világában való eligazodáshoz, arra is választ adhat, hogy miképpen formálja át a tanulásról és a tanításról alkotott képünket és gyakorlatunkat az információs társadalom kultúrája és technikai környezete.
A tudásért folytatott személyes erőfeszítésektől sajnos e könyv sem mentesíthet, de abban segítségünkre lehet, hogy ezen erőfeszítéseket nem feltétlenül kell szorongással, kedvetlenül vagy kétségekkel elvállalnunk, ha bizonytalannak érezzük magunkat a szinte napról-napra változó oktatásinformatika világában. A kötetet azoknak az olvasóknak is ajánljuk, akik olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy milyenné formálja az iskolát a tudásalapú társadalom, hogyan tanulnak és hogyan taníthatók a digitális bennszülöttek, milyen tanulási stílusok jelennek meg az online környezetben, vagy hogyan alakítsuk ki személyes tanulási terünket olyan alkalmazásokkal, mint az online dokumentumelemzés, a fogalomtérkép, a YouTube vagy a blogok.
A Szerzők a kötet záró fejezeteit elsősorban azoknak szánják, akik konkrét, gyakorlati ötletekkel és megoldásokkal is szeretnék gazdagítani-felfrissíteni saját módszereiket.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Oktatásinformatikai módszerek

Hasonló kiadványok