A tartalomból:

2018 márciusában sikerrel zajlott le A mese interdiszciplináris megközelítései című nemzetközi tudományos konferencia az ELTE TÓK épületében. Az olvasó az ott elhangzott előadásokból készült tanulmányok gyűjteményét tartja most a kezében. A szerzők sokféle tudományterület felől közelítenek a meséhez: irodalomtudomány, néprajz, nyelvészet, pszichológia, pedagógia, retorika, genderkutatás… Ez is bizonyítja, hogy a mesék tudományos eszközökkel is megközelíthetők, ezért az ELTE TÓK különös figyelmet szentel a mesék tudományos kutatásának. És mivel a csecsemő- és kisgyermeknevelők, az óvodapedagógusok, a tanítók, de a pedagógusi pályára készülő hallgatók is sokszor kerülnek mesemondói és meseértelmezői szerepbe, szükséges, hogy el tudjanak igazodni a mesék világában.

Ehhez kíván segédanyagként szolgálni ez a kötet, amelyet egyetemi jegyzetként is ajánlunk az oktatók és a hallgatók figyelmébe, de haszonnal forgathatják a mesével nem hivatásszerűen foglalkozó érdeklődők (szülők) is.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Lózsi Tamás – Pölcz Ádám (szerk.): Disciplina in fabula. Közelítések a meséhez

Hasonló kiadványok