A tartalomból:

A kötet összefoglalja a vállalati bűnözés témájának alapvető ismereteit, továbbá a szervezeti bűnözés kialakulására és működésére vonatkozó főbb kriminológiai elméleteket. Ismerteti ugyanakkor, hogy milyen komplex összefüggések és kölcsönhatások észlelhetők a magyar vállalati bűnözés és a magyar piacgazdaság működése között. Elemzi a vállalati bűnözés magyarországi sajátosságait, méreteit és trendjeit. A vállalati bűnözés egy meghatározó területét, a kartellcselekményeket is vizsgálja empirikus kutatási eredmények alapján, továbbá esettanulmányok
bemutatásával.
Alapvető érdekünk, hogy megértsük, milyen tényezők játszanak szerepet a szervezeti és fehérgalléros bűncselekmények kialakulásában – különösen azért, mert e cselekmények tetemes morális kárt okoznak a társadalomban, rombolják az intézményekbe vetett állampolgári bizalmat, és aláássák a közbizalmat is. A kötet kísérletet tesz arra, hogy a vállalati bűnözésre vonatkozó mélyebb összefüggések révén felvázolja az elkövetés főbb okait és körülményeit, valamint ugyanezen ismeretek birtokában hatékony megelőzési és büntetési gyakorlatokat javasoljon.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Inzelt Éva – Bezsenyi Tamás: A vállalati bűnözés jellemzőinek megértése

Hasonló kiadványok