A tartalomból:

A 20. század második felétől kezdődően a tér a különböző diszciplínák központi kérdésévé vált. A másság terei. Kulturális térképek, érintkezési zónák a kortárs magyar és román irodalomban és filmben című nemzetközi OTKA-projekt keretében elkészült jelen interdiszciplináris kötet egyszerre publikál a térbeli fordulatot megalapozó, fogalmi apparátusát létrehozó elméleti szövegeket és e diszkurzív keretek mediális, kulturális, társadalmi nézőpontból történő vizsgálatára, valamint konkrét próbatételére vállalkozó (eset)tanulmányokat.

A globális megközelítések mellett a specifikus és lokális vonatkozású értelmezések révén a kötet a tér meghatározó nyugati diskurzusait a kelet-európai, posztkommunista tér megképződésének folyamataival és sajátos performanciáival összemérve együttesen gondolja el. Így a kelet-európai művészi produkciók „eltérő tereinek” értelmezéséhez is konceptuális keretet nyújt.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Dánél Mónika – Hlavacska András – Király Hajnal – Vincze Ferenc (szerk.): TÉR – ELMÉLET – KULTÚRA

Hasonló kiadványok