A tartalomból:

Kötetünk az interdiszciplinaritás jegyében született. Hiszen az előzménynek számító konferencia is olyan platformot próbált létrehozni, ahol a történettudomány, a kultúratudomány vagy az irodalomtörténet együttes megszólaltatása termékeny párbeszédre ösztönözheti a közös eszmecsere részvevőit. Úgy véljük, ez utóbbi sikerrel zárult. Most, amikor az előadások, viták, beszélgetések szöveges lenyomatait közzétesszük, újfent abban reménykedünk, hogy a kötet tanulmányainak heterogenitása e diszciplínákon átívelő perspektíva jelenlétével válik igazolhatóvá. S e változatosságban nem csupán a klasszikus szövegek sokoldalú megközelítése mutatkozik meg, hanem e széles látószög alkalmazása a korszak kutatásában peremre szorult témák előtérbe-kerüléséhez is eredményesen hozzájárulhat. Reményeink szerint a „Keresek világot” tanulmányai mindkét elvárásnak megfelelnek.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Bényei Péter – Béres Norbert – Bihary Gábor – Farkas Evelin (szerk.): „Keresek világot”. Tanulmánykötet a 2017. évi „Nem mind Arany, ami fénylik” Arany János és kora című konferencia tanulmánykötete

Hasonló kiadványok