A tartalomból:

A Fiatal Numizmaták Konferenciája (a továbbiakban: FNK) a rokontudományok hasonló rendezvényeinek mintájára a fiatal kutatók számára kíván évről évre lehetőséget biztosítani kutatási eredményeik bemutatására. A konferencia szervezésével hagyományt kívántunk teremteni: szeretnénk elérni, hogy az elkövetkező években – újabb és újabb helyszíneken megrendezve – a magyar numizmatika kiemelkedő jelentőségű fórumává váljon.

Az FNK első, egynapos konferenciájának 2018. október 11-én az ELTE Bölcsészettudományi Kara adott otthont, a Történelem Segédtudományai Tanszék szervezésében. A helyszínválasztás azért volt különösen indokolt és szimbolikus, mert 1777-ben ezen a karon jött létre a honi numizmatika első tudományos műhelye.

Hagyományt kívánunk teremteni azzal is, hogy az FNK előadásainak szerkesztett változatát nyomtatott kötet formájában jelentetjük meg. Ennek a könyvsorozatnak az első darabját, az első FNK konferenciakötetét tartja most kezében az Olvasó.

Kötetünk szerzői tágabban vett kelet-közép-európai régiónk fiatal numizmata generációját képviselik. A széles történelmi és tematikus merítésnek köszönhetően a kötet izgalmas utazásra kalauzolja az olvasót Magyarország, illetve szűkebb-tágabb földrajzi környezete változatos korszakaiba és vidékeire, méltán tartva számot nemcsak a történész szakma, hanem az érdeklődő nagyközönség figyelmére is.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Gyöngyössy Márton (szerk.): NUMOPHYLACIUM NOVUM. Az I. Fiatal Numizmaták Konferenciája (2018) tanulmányai

Hasonló kiadványok