A tartalomból:

A gazdaságpolitika a gazdaság és a társadalom vezetésének művészete, amely a közgazdaságtan, a szociológia, a politológia és egyéb tudományterületek sajátos alkalmazási elegyeként áll össze. Multidiszciplináris területről van tehát szó, amelyben a tudományos megközelítés és az intuitív gondolkodás keveredik. A gazdaságpolitikát úgy is szokták definiálni, mint az állam és a piac viszonyát meghatározó alapvető kontextust. Ez a kontextus Adam Smith óta mozgásban van, hol az államnak, hol a piacnak engedve nagyobb teret. A kettő közötti időszakos egyensúly objektív (gazdasági-társadalmi) és szubjektív (ideológiai) determinációk erőterében folyamatosan formálódik.

Kötetünk az állam–piac kapcsolat képzeletbeli ingájának örök dilemmájához és néhány aktuális – vagy éppen közelmúltbeli  tendencia megértéséhez kíván segédeszközt nyújtani.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Dombi Ákos (szerk.): Gazdaságpolitika a 21. században. Az állami szerepvállalás kézikönyve

Hasonló kiadványok