A tartalomból:

Az emberiség régi vágya, hogy saját szóbeli kommunikációját reprodukálni tudja gépek által. a társalgás egyik legszembetűnőbb jelensége, hogy körkörös folyamattal megy végbe, ahogy a résztvevők egymást váltva mondják ki gondolataikat. az ezt a váltakozást gépi úton modellező beszédtechnológiai eljárás a beszélődetektálás, amelynek alapvető feladata az, hogy automatikusan jelölje a folytonos beszédjelben, hogy mikor ki beszél.
A kutatás fő motivációja az volt, hogy spontán társalgásokra valósítsunk meg beszélődetektálót, mivel az eddigi beszélődetektálók híradós adásokra vagy telefonhívásokra készültek. a legnagyobb kihívást azonban a több résztvevős spontán társalgások beszélőkre való bontása jelenti. a beszélődetektálásnak elengedhetetlen szerepe lehet a napjainkban egyre növekvő adatmennyiség automatikus feldolgozásában, amelyeknek nagy része beszélők szerint strukturálható.
A kötet érdeklődésre tarthat számot a beszédtechnológusok, a fonetikai és más nyelvészeti tudományterületek kutatói körében.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Beke András: Gépi beszélõdetektálás magyar nyelvû spontán társalgásokban

Hasonló kiadványok