A tartalomból:

Az ELTE Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéke több képzés keretében is kínál olyan kurzusokat, amelyek célja, hogy bemutassák az egyetemi hallgatóknak a magyar nyelv oktatásának különböző területeit, színtereit és célcsoportjait, valamint az ezekhez kapcsolódó módszertani kihívásokat. Régi tervünk valósul meg azzal, hogy e kurzusok tananyagait hiánypótló kötet formájában publikáljuk, mintegy a szakmai ismeretek összegzéseként. Jelen tanulmánykötet tehát elsősorban tankönyvnek készült a magyar mint idegen nyelv (MID) tanári és minor képzésekben tanuló, valamint a hungarológia szakos hallgatók számára, de mindazon kollégáknak is ajánljuk, akik közös szakmánk egy-egy számukra kevésbé ismert területébe szeretnének bepillantást nyerni; illetve természetesen mindenkinek, aki érdeklődik a magyar mint idegen nyelv és kultúra tanítása iránt.

 


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Bándli Judit, Pap Andrea, Zajacz Zita (szerk.): MID-KÖRKÉP – Magyar mint idegen nyelv – Oktatási helyzetek, módszertani tudnivalók

Hasonló kiadványok