A tartalomból:

A kötetben a Dr. Hatos Gyula 85. születésnapja tiszteletére az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán rendezett konferencia előadásainak szerkesztett anyagai olvashatóak. Könyvünk ugyanakkor nem csupán egy szép emlékkötet, hanem a közreműködők munkájának köszönhetően értékes szakmai anyagot is találnak benne az olvasók.
A könyv a Hatos Gyula életműve előtt tisztelgő laudációval indul, mely áttekinti Hatos Gyula életművét, szerteágazó szakmai tevékenységének legfontosabb állomásait. Ezután a kötet összefoglaló tanulmányt közöl az értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirány kialakulásának főbb állomásairól, különös tekintettel a fogalomalkotás és a képzés tartalmának alakulására, fejlődésére. A továbbiakban az értelmileg akadályozott emberek támogatott lakhatásával és önérvényesítésének lehetőségeivel foglalkozik két olyan tanulmány, amelyek könnyen érthető kommunikációs formában szerepelnek a kötetben. Ezt követi az emberi jogi megközelítés gyakorlati megvalósulásának aktuális lehetőségeivel foglalkozó szöveg. A kötetet záró tanulmány a németországi gyakorlatot bemutatva tekinti át az értelmi akadályozott személyek munka és a foglalkoztatás világában megvalósuló támogatási rendszerét.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Barthel Betty (szerk.): Az értelmileg akadályozott felnőttek gyógypedagógiai kísérése: múlt, jelen, jövő – Konferenciakötet Dr. Hatos Gyula 85. születésnapja tiszteletére

Hasonló kiadványok