A tartalomból:

Mi befolyásolja a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos érzelmeket? Vajon miért nem volt 2020-ban tömeges tiltakozás, erőszakba torkolló utcai megmozdulás a korlátozások és a szigorító rendelkezések miatt? Növekedett-e a felindultság mértéke az online fórumokon? Hogyan terelik a politikusok követőiket az általuk kívánatosnak tartott érzelmek és megküzdési stratégiák felé? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni a Társadalomtudományi Kutatóközpontban készült kötet, melyből az olvasó képet kaphat a járványpolitizálás érzelmi aspektusairól. Eredményeink szerint a politika főszereplői – a politikusok, a média és az állampolgárok – nem restek érzelmeiket kifejezni, azokat a nyilvánosság előtt megvallani. A megszólalók ráadásul felelősséget éreznek mások érzelmeinek befolyásolásában is: a járványhoz kapcsolódó érzelemszabályozási ajánlatok széles tárházát nyújtják a politikát figyelők számára.
A járványpolitizálás megmutatta a pszichopolitika finom eszközeit. Kutatásunk pedig ezeket feltárva az érzelemszabályozás kettősségére hívja fel a figyelmet. A politikusok egyrészt bizonyos érzelmek megélésére szólítanak fel bennünket. Más esetben pedig a helyzet meghatározásával vagy a figyelem elterelésével közvetetten befolyásolják érzelmi állapotunkat.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Szabó Gabriella: Érzelmek és járványpolitálázás – Politikai érzelemmenedzserek és érzelemszabályozási ajánlataik Magyarországon a COVID-19-pandémia idején

Hasonló kiadványok