A tartalomból:

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakának gyakorlati képzéséről szól ez a kötet. Több azonban egyszerű feladatgyűjteménynél! A megfigyelés mikéntjét gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be. Az egyes feladatokhoz példamegoldásokat és a való életből származó esetleírásokat mellékeltünk, szakértői elemzésekkel. Érdekes lehet ezért a három éven aluli kisgyermekek világa iránt érdeklődők, nevelésükben érintettek számára.

A kötet további különlegessége, hogy a reflektív gondolkodás elsajátításában segít, hiszen a jó pedagógus tudatosan reflektál mindennapos gyakorlatára. Fred A. J. Korthagen alkalmazzuk kisgyermeknevelési kontextusban: valós pedagógiai dilemmákat elemzünk a segítségükkel. Tapasztalataink szerint ezen gyakorlatok elvégzésével hallgatóink jelentősen fejlődtek a reflektív gondolkodásban ahhoz képest, amikor még nem adtunk nekik részletes segédletet. Tanulságos lehet mindazoknak, akik olyan szakmát szeretnének elsajátítani, ahol személyiségükkel kell dolgozniuk.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Gyöngy Kinga: Gyakorlati felkészítés a kisgyermeknevelésre

Hasonló kiadványok