A tartalomból:

Jelen könyv Golnhofer Erzsébet tudományos teljesítménye előtt tiszteleg. E pályafutás páratlanul gyümölcsöző, hiszen a neveléstudomány két részdiszciplínájában, a didaktika, illetve a neveléstörténet területén is számos alapkutatás, valamint publikáció kötődik az ünnepelt személyhez. Az olvasó így egy olyan emlékkötetet tarthat kezében, amelynek köszöntő írásai e két tárgy köré rendeződnek.

A könyv első felében a didaktika területéhez szorosabban kötődő pályatársak, tanítványok közös emlékeket felidéző, valamint újabb kutatási eredményeket is tartalmazó tanulmányokban köszöntik Golnhofer Erzsébetet. A kötet második felében pedig a neveléstörténet tárgyköréhez tartozó dolgozatok tisztelegnek pedagógiatörténeti munkássága előtt.

A kötet tanulmányainak tematikai sokszínűsége azonban azt is lehetővé teszi, hogy ne csupán a tudományos pályafutás fontosabb állomásairól, hanem Golnhofer Erzsébetről mint tanárról, pedagógusról is képet kaphasson az olvasó.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Hiteles pedagógia – Tanulmányok Golnhofer Erzsébet tiszteletére Hasonló kiadványok

Hasonló kiadványok