A tartalomból:

Ez a jegyzet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán tartott Funkcionális programnyelvek implementációja című tantárgy előadásainak első részét tartalmazza. Az anyag a lambda-kalkulus és kombinátor logika ismeretére épül. Ezekkel a témakörökkel részletesen a [2] könyv foglalkozik, ebben a jegyzetben ezeknek a kalkulusoknak a részletes tárgyalására nem térünk ki, csupán a kalkulusok alaptulajdonságait foglaljuk össze.
A könyvben az implementáció klasszikus módszereit tárgyaljuk.
Először kibővítjük a lambda-kalkulust a mintákkal, let-, letrec- és case-utasítással, és tanulmányozzuk, hogy a funkcionális programok hogyan alakíthatók át a kibővített lambda-kalkulus kifejezéseire. Ezután ezeket a kifejezéseket az egyszerű konstansos lambda-kalkulus kifejezéseire transzformáljuk, és az ilyen alakú programok, azaz lambda-kifejezések végrehajtása már csak a szokásos egyszerű redukciós lépések végrehajtását jelenti.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Funkcionális programnyelvek implementációja I.

Hasonló kiadványok