A tartalomból:

2017. február 10–11. között tartotta konferenciáját a Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztálya az ELTE Doktorandusz Önkormányzattal társszervezésben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a visegrádi országok fiatal kutatói számára. Az első világháború irodalmi és történeti aspektusai a kelet-európai régióban (Visegrad Group Conference – Literary and Historical Aspects of the First World War in the Eastern European Region) című tudományos tanácskozás az első világháború százéves évfordulója alkalmából életre hívott magyarországi tudományos rendezvénysorozatok tematikájába illeszkedett. A tudományos rendezvényen elhangzott előadásokból készült legszínvonalasabb tanulmányokból lektorált kötet született, ezzel is hangsúlyozva az együttműködés szándékát, valamint a kutatási eredmények egymás melletti közlésének fontosságát. A tanulmányok a történeti és az irodalmi aspektusok nézőpontjaiból vizsgálják a világháború – tágabb kontextusban a huszadik század nagy háborúinak – és az ezzel párhuzamosan formálódó művészetek kölcsönhatásait; a kultúra szerepét az első világháborúban.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Fodor József Péter – Marosi Renáta – Miklós Dániel – Péró Krisztina – Szabó Roland (szerk): Az első világháború irodalmi és történelmi aspektusai a kelet-európai régióban

Hasonló kiadványok