A tartalomból:

Az egészségpszichológia a pszichológia elméleti, gyakorlati ismereteinek és módszertanának alkalmazása az egészség fejlesztésében és fenntartásában, a betegségek megelőzésében és kezelésében, az egészség, betegség és a kapcsolódó működészavarok okainak és veszélyeztető tényezőinek azonosításában és végül az egészségügy és az egészségpolitika elemzésében és fejlesztésében.

A klinikai egészségpszichológia a pszichológia alkalmazásának kiterjesztése az egészséggel és betegséggel kapcsolatos problémák és jelenségek széles körére. Bár a klinikai pszichológiával való kapcsolat nyilvánvaló, ez utóbbi hagyományosan elsősorban a mentális zavarok és alkalmazkodási problémák felismerésével és kezelésével foglalkozik. A klinikai egészségpszichológia fókuszában ugyanakkor a pszichológiai módszerek alkalmazása áll a nem mentális betegségek meg előzésében, kezelésében, rehabilitációjában, illetve ezen túlmutatóan az életminőség javításában.
Jelen, második kötetben a gyakorló és a kutató szakemberek számára áttekintést nyújtunk az egészségpszichológia egyes kérdéseiből. E válogatást az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszékén, valamint a Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéken dolgozó oktatók, kutatók, doktoranduszok, valamint e tanszékekkel szoros kapcsolatban álló gyakorló szakemberek összefoglaló, áttekintő munkáiból állítottuk össze.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Urbán Róbert – Demetrovics Zsolt – Rigó Adrien – Oláh Attila (szerk.): Az egészségpszichológia elmélete és alkalmazása II.

Hasonló kiadványok