A tartalomból:

Az elfogadás az együttélés természetes alapja. Bármilyen szintről is közelítünk, problémákba ütközünk, ha a megvalósítás lépéseit fontolgatjuk. Nem könnyű tudomásul venni az érintettek eltérő igényeit. Nagy szerepe van egy közös, elfogadó szemléletmód kialakításának és továbbadásának, melynek célja a befogadás. Ez a nemes feladat legfőképp a pedagógus társadalomra hárul. Az inkluzív értékrendünk közös megalkotása segít tettekre váltani célkitűzéseinket. Az érzékenyítési folyamatot már gyermekkorban el kell kezdeni, kötetünk ebben kíván segítséget nyújtani. Számoljuk fel közösen az akadályokat!

A tanulmánykötet célja, hogy bemutassa a pedagógiai gyakorlatban már működő, kiemelt figyelmet igénylő, és a multikulturális társadalom felé nyitó integratív kezdeményezéseket, azok működését, a teljes befogadás felé vezető útjukat. Hiszünk benne, hogy az inkluzív és a multikulturális szemlélet csak együttesen vezethet a teljes elfogadáshoz, legyen szó a pedagógusképzésről, vagy a köznevelési intézményekről.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Endrődy Orsolya – Svraka Bernadett – F. Lassú Zsuzsa (szerk.): Sokszínű pedagógia

Hasonló kiadványok