A tartalomból:

Az „Összeállítás a Funkcionális anatómia tantárgyhoz csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvópedagógus és tanító szakos hallgatók részére” c. egyetemi jegyzet a pedagógusképzésben tanuló, a címben szereplő szakokat végző hallgatók számára íródott egységes jegyzet. Tartalmát tekintve az emberi test valamennyi szervrendszerének anatómiai felépítését, azokegymással való kapcsolatát, valamint az alapvető élettani funkciókattárgyalja. Bizonyos esetekben kitér az adott szervrendszer felépítésének gyermekkori sajátosságaira, melya leendő pedagógusok számára különösen fontos elsajátítandó ismeret. A jegyzet megírásakor a szerzők fontos szempontnak tartották, hogy az anatómiai ismeretek egyfelől szakmai igényességgel, ugyanakkor alapszinten, a hallgatók számára könnyen elsajátítható formában kerüljenek tárgyalásra. Ugyanezen okok miatt egyszerű, a latin kifejezéseket csak szükség esetén használó nyelvezetet használtak. Mivel a jegyzet csekély mennyiségű ábraanyagot tartalmaz, a könnyebb érthetőség kedvéért ajánlott anatómiai atlasszal együtt használni.


Letöltés

Tipp

Az ingyenes feliratkozás menüpontban pár kattintással beállíthatod, hogy az egyes kiadványokhoz, sorozatokhoz tartozó új megjelenésekkor e-mailen automatikusan értesítést kapj.

Dr. Darvay Sarolta – Dr. Hill Katalin – Dr. Vitályos Gábor Áron (szerk.): Összeállítás a Funkcionális anatómia tantárgyhoz

Hasonló kiadványok